Saturday, June 26, 2010

i'm fall in luv

hri ni ari sbtu,,,
mgu ke 4 ak berprktikal,,,sgguh xsgke,,,
dh dkat sbulan ak prktikal kat tmpt tu...dhlah,,,
aku mlas dh nk fkr dh...yg pntgg...


hri ni...aku cuti,,,freee... tuk ri ni,,ak xprlulah fkrkan kje2 yg byk yg mmg mmenigkan,,,


lau tdk btmbah2lah krut2 didahi ini,,, tp ri ni aku tsnyum,,,
hri ni jgak ak tlah jtuh cnta,,,jtuh ati,,,sumelah prasaan2 yg sme mksd dgnNya...
aku dh gile,,,ahhh..tlg... cmner nie???

ak xmau2 gler2 jtuh cnta..nnti ak akn wat pe ak nak,,,,
waaa,,,,ni pnye ko pnye psal zaliq!!!
tgk,,awe dh jtuh cnte,,,mama,,,,
nsihatkan alang cepat!!!
ni lah die yg ak tlah jtuh cnta,,,
fujifilm instax mini 7s.... tersangat comel,,,,,,,

khas tuk izzat idris,,,
can u buy it to me????
plzz drling????please???
as my present plz???

















Baca Seterusnya

Monday, June 21, 2010

payment voucher???

de pe ekk ngan payment voucher @ lbih dknali PV...
ntahlah,,,lau di trslate,,, pv tu mksdyer baucer pembayaran,,,
ak bknyer nk ajr pe tu pv,,
just nk bcrte tntg pv ni ha,,
tuk ri ni,,aku dh siapkan sume pv2 yg de,,,
tp yg plikyer,,,acc bank kat jlan ipoh yg ak ctat tu -tve,,,
haiyaa,,,byk pelik maa,,,,mne ntah aku nk cri tuk dptkan +ve yer,,,
lgpn,,phak cmpany tu yg xbg lgkap source2 document yer,,,
ngan invoice xckup yer,,,wat skit ati jer,,
kang xpsal2 ak yg kne,,,hrap2lah tu sume djauhkan,,,
tp ri ni de pkrja bru msuk,,kak aishah,,,
mgkin gnti k.aida wat smntre wktu kot,,,
btway,,report audit yg ak wat dh dpt feedback,,
alhmdulillah,,,mkneyer,,,rport tu dh slamt dtrme,,,amiin
klah,,ak nk cter ckit pnye hal psal pv jer,,nk update2kan blog nie,,,
tdo dlu(kje weh sokk),,, zzzzzzzz

Baca Seterusnya

Sunday, June 20, 2010

aku dimarahi~~~

2hri yg lepas,,,
bersamaan 18 jun 2010,,hari jumaat,,
aku mengalami peristiwa yg blum pernah aku alami spnjg idup aku,,
aku dimarahi,,,@pun kte lain,,,aku ditegur,,dgn tguran yg kasar kdgran dcuping tlinga ini,,,
wat pertama kliyer dlm idup aku,,,


sumeryer bermula 2mggu yg lepas pabile aku diberi kerja mrekodkan sume transaction2 yg berlaku tuk 1company,,,ch...company yg mnwarkan perkhidmatan holiday,,cthyer,,hotel,,tket flight,,n cam2 lg yg mlibatkan percutian,,,wlupun aku bru prktikal,,aku bersyukurt ngan tugasan tu,,sbb aku dpt blajar bnde bru,,,
aku mula merekodkan sgle2 yer brmula dgn invois,,,dhlah byk,,,dr bln jan smpilah bln dec 09,,,
de lg,,payment voucher,,cash receipt n out,,billing statement,,sosco,,kwsp,,
n hri jumaat lepas,,, the owner of that company call me,,,yaALLAH,,,mse tu aku pnyelah takut n cuak,,
die tye bile leh siap,,,die nk rport tu sbb nk bli bnde2 bru,,,so,,he need that report,,
die kte sptutyer sari kmis die nk,,sdgkan my manager bgtau the end of the month,,,xphm aku,,,aku rsau n takut sgt,,,lepas je aku dpt kol dr en.tuuu riak wjah aku brubah,,ktakutan,,kerisauan,,kegelisahan,,aku xdpt nk smbunyikan drpd kakak2 tu sumer,,,mungkin aku mmg ssah nk smbunyikan emosi aku yg -tve...
kenapa aku yg mgalami prstwe cmni,,,???
yaALLAH...peliharakanlah aku,,,
tetapkanlah pndrian ini,,,
ENGKAU berilah kkuatan pdku..
agar dpt bertahan mghadapi ujian ini sume yaALLAH,,,
ssguhyer hnya ENGKAU yg maha mengetahui sgleyer,,,



Baca Seterusnya

Thursday, June 17, 2010

hari yang meletihkan~~

salam my blog2,,,
wah2,,,dh smggu gak ak xmnaip kat sni,,
rndulah plak,,,
kbtulan de ksmpatan ni aku pn mnaip lah,,
huhuhuu,,,

btway,,ri ni agk pnat tau,,,,can biselah aku gi kjer,,(prktikal)..
kje ke2 yg amat2 xske,,
bkn per,,byk sgt source2 document yg kne rjuk,,
bank in slip,,bank statement,,, payment voucher,, n invoice,,
yg myakitkan ati tulisan cmpany tu,,cam kucing,,,
xfhm aku,,24 jd yer 23,,,
adooiyhaiiii,,,nsb dh kje,,

mmg ak byk ngomen,,,tp kje ttap kje,,,
xnklah aku kne rpeat prktikal ni,,
huhuuh
btway,,ak dh dpt tgk rsult ak,,,
alhamdulillah,,,ak dpt kekalkan ke"dean" ak,,,
ak bsyukur sgt2 ngan rezeki yg ALLAH bg,,,
tp,,ak cme xpueh ati ckitlah,,,
tp,,nk wat cmner,,,aku jnji akn wat lg2 bek tuk sem depan,,,
ri ni jgak spupu jauh aku dtg,,, yg duk jengka,,,
bru ak tau rpe2yer die dh pndah kuantan,,,heheheh,,,
dh bsar2 sume ank2yer tu dh besar2,,,,
tp aku tetap yg terdewasa dr dorg,,
bkn besar,k,,,hohoho
die siap bg no phone lg,,,
de chance lah ak nk gi kuantan nginap umahyer,,,
save budget..hehheehhee
dhlah,,,ak nk tdo mrehatkan bdan yg kletihan..
moga2 hri esok lbih baik dr hari2 sblm ini,,, amiin,,,


Baca Seterusnya

Thursday, June 10, 2010

bengang sgttt!!!!

citeryer cam nie,,
ikutkan jdual result ak kuar ri nie,,,
ak pun cuba2 n cuba,,,dr tmpt kje lg ak cube...
kul 12 tpat2 smpilah skrg aku duk mnaip nie..
xdpt2 gak tgk rsult...
tbe2 kuar lak kteyer ak dh lost cnnection,,,
pe cter ni?!!
ak duk mlayan fb ok jehhh...
mmg hancusss lah line uitm nie...aku bkn nk ngutuk @ pe lah kan,,,
aku cume bhraplah phak2 yg bkenaan tu upgrade kan system uitm tu,,,
jgn smpai tmbul lak cter "de dak uitm hack system uitm gara2 skit ati "
upgrade2lah,,,,n kpd sume student uitm luar sner,,,
lau yg dh dpt tgk tu,,ttup2lah,,,rmai lg insan lain yg mnnti giliran tuk tgk....
tlglah rspek ckit org lain,,,klah ak nk blah dlu,,,
baik aku tdo dr duk mcube bnde yg xakan dapat... hampeh!!
xpasai2 aku dh termrah dia,,,i'm really sorryyyy
chow!!!!  
Baca Seterusnya

Wednesday, June 9, 2010

my first job is done!!!


finally,,,,
berjaya jgak report yg aku sdiakan tuk company 'tu' di luluskan oleh pengurus aku,,,
stlah bermacam2 mistakes n berulg2 kali aku btulkan,,,
dgn bntuan ika n kakak2 yg tlah mneliti report yg aku sediakan,,,
terima ksih xthgge dats bntuan sumer,,,
insyaALLAH... aku akn lebih berhti2 meneliti report tu walau pun noktah,,,,
wlaupun dh bis wat rport..tp kje aku byk lg,,,
tuk company len lak,,,
company yg lebih besow,,,huhuhu
hrap2 aku dpt siapkan dlm bln nie,,,
company tu nk,,,nk xnk,,,tpkselah wat sdaya upaya,,,
go!!!! insyaALLAH....




Baca Seterusnya

Monday, June 7, 2010

pEnattt!!!!

ri ni mrupakan
mgu ke2 aku berpraktikal di ai & partners,,,,
waduh2,,,penat sgguh dri ini,,
mklumlah aku xbiasa bekerja,,
mnja ckit dri ni jdyer,,,
hnye mgharapakn mk n abh jer,,hohoho...
wlupun bru 2 mgu aku berprktikal,,tp ssguhyer,,,
aku merasakan,,,bhawa belajar itu lebih indah dr bekerja,,,
hohohohoho..
tp,,ri ni de 1gmbre baik tuk dkgsi,,,


my tutttt.... got his result....
blogger-emoticon.blogspot.com
very good,,,cngrate to him... he deserve to get it,,,.
result aku????ntahlah,,,
this cming thursday...
arghhh!!!xnk tgk,,,,takutttt...
pe2,,,aku hrap rsult aku ok,,,
wlupun xDL,,,tp hrap2 lulus semuanya...
AMINNNN,,,
dhlah,,aku xlarat nk tulis pnjg2,,,
bdn dh penat...fkr tTiDOOO jer,,,
nyte,,, blogger-emoticon.blogspot.com
Baca Seterusnya

Sunday, June 6, 2010

i misss him....

aku rindukan die,,,
muhammad izzat idris...
tuk mggu nie aku xjmpe pun die...
mgkin aku cbuk,,,
cbuk dgn kje ofice....
aku xslahkan die,,cme aku rindukan die,,,
bile aku de masa,,ade je yg xjd,,,
meetinglah...pd...
aku geram btul pd org yg xjd wat meeting tu...
arghhhhh!!!!
blogger-emoticon.blogspot.com
tp aku msih rndukan die,,,lg2 for the whole months,,,
die gi melaka,,,training bowling at melacca..
for the carnival sport unikl,,,
i'm gonna misss u a lot,,,

Baca Seterusnya

Siti Hawa's Blog


Full Name : Siti Hawa bt Jamaludin
Nickname : wa
Stay : Selayang,Selangor
Age : 21
Born : 13 November 1990
Baca Seterusnya